Sałatki z kiełkami
Niech zakiełkuje w Tobie zdrowie! Mowa o kiełkach – najlepszej inwestycji, jaką możesz sobie wiosną zafundować! W kiełkownicy, słoiku, czy na spodku, posadź rzeżuchę, kiełki brokułu, fasoli mung, czy lucerny. To idealny dodatek do kanapek, sałatek, czy dań głównych. Turbodoładowanie skoncentrowane w maleńkich korzonkach może zdziałać cuda. Sprawdź przepisy naszej dietetyczki na sałatki z kiełkami.
Z kiełkami brokuła i rzodkiewki
1 Łyżka kiełków brokuła
1 Łyżka kiełków rzodkiewki
100g twarogu półtłustego
2 szt. rzodkiewki
1 Łyżeczka szczypiorku
1 Łyżka kefiru (1,5% tłuszczu)
Szczypta soli i pieprzu
145 kcal
Z kiełkami fasoli mung
1 łyżka czarnej soczewicy
1 łyżka kiełków fasoli mung
1 łyżka migdałów w płatkach
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 mango
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżka sosu sojowego ciemnego
1 łyżka miodu pszczelego
70 g makaronu gryczanego
431 kcal
Z kiełkami lucerny
50 g sera feta
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka kiełków lucerny
1 pomidor
Pieprz ziołowy do smaku
187 kcal